top of page
Buscar
  • Foto del escritorukiyo experimental art

ACUFÈNIA

Actualizado: 30 ago 2019

Mostra d'experimentació sonora i visual


Acufènia va ser una mostra de grups i músics solistes amb una àmplia trajectòria dins el món de l'experimentació sonora i visual, que durant unes hores en un entorn natural i màgic com és el Bosc de Can Ginebreda, ens van apropar a altres límits de la música, amb el suport de la improvització visual en directe.




Actuació Florenci Salesas i Visual Joan Gol


Set hores de música i vídeo ininterrompudes amb un cartell de luxe, menjar a preus populars del Restaurant Art-Cuina i un entorn ideal per deixar-nos endur pels sons i les imatges dels artistes que ens van acompanyar: la música sideral del Florenci Salesas, l’electro-folk-dadà de l’Eli Gras, l'antipianisme del Xavi Lloses amb el suport visual de l’Alex Pallí, la contundència i l'humor d'en Ramon Faura amb el seu projecte electrònic Yak-42 i el free noise de J. Savagge (25HOMBRES), els landscapes de Neur(o)n i l'Albert Amón. Joan Gol a la part d'experimentació visual donant suport a l'actuació de Florenci Salesas, Eli Gras i Savagge, Amon i Neur(o)n. I també vem gaudir contemplant l’escultura cinètica Dansa tèxtil de Gemma Ramírez i FADE_lab.


Video Promocional de Joan Gol


FLORENCI SALESAS

Florenci Salesas s'ha dedicat professionalment a la il·lustració, el dibuix animat i la música electrònica. Ha fet des de bandes sonores per a cinema mut fins guions per a espectacles d'ombres xineses. Ha publicat biografies destinades al públic infantil, un microllibre de contes i Matar ningú, la seva primera novel·la. El músic i escriptor és un dels compositors electroacústics i improvisadors de fantasies més interessants dels últims trenta anys. Va iniciar-se als vuitanta amb el grup Etnia i ha fet un munt de concerts amb peces electròniques, com a teclista i percussionista, al costat de músics com en Ramon Faura, Mazoni, la poeta Cèlia Sànchez-Mústich o el músic alemany d'ambient Hans Joachim Roedelius.




Actuació de Florenci Salesas amb les Visuals de Joan Gol

XAVI LLOSES I ÀLEX PALLÍ

Xavi Lloses, antipianista, compositor i terrorista sonor, és un dels creadors més esbojarrats del panorama català, definit en alguna ocasió com una sort de Carles Santos de l’era d’Internet. Artista multidimensional inclassificable i polivalent, absort en la contínua exploració de tot fenomen físic sonor i musical, en totes les seves vessants. Des del fet conceptual, la instal·lació sonora o el vandalisme, com a performer, piròman o pianista. Desenvolupa la seva activitat entre diversos àmbits, des de composar per a formacions diverses,  llarg metratges, espectacles, events multitudinaris i realitzar accions i performàncies en festivals d’art multimèdia i electrònica.

Va actuar companyat de l’Àlex Pallí. Des de 1994 a enguany Alex Pallí ha realitzat 80 exposicions individuals i col·lectives tant en l´àmbit nacional com internacional. Al 2003 fou escollit per l´exposició “4 talents catalans a Paris”(Maison du Catalogne, París). Ha exposat a diverses galeries de Barcelona, Madrid, Bolonia, París o Londres. Participant a fires d´art contemporani com Arco(Madrid), Arte Fiera(Bolonia), Art-expo(Barcelona) i ArtBo(Bogotà), SWAB(Barcelona). Actualment treballa amb n2 Galeria (Barcelona).




Actuació de Xavi Lloses amb les visuals d'Àlex Pallí

ELI GRAS

L’Eli Gras és principalment compositora i luthier experimental (construeix els seus instruments). Ha realitzat les instal·lacions visuals i sonores "Peeled Piano" i "Saló Sonor".Ha publicat diversos llibres-objecte de contes i poesia. Musicalment, ha recorregut un llarg camí des de principis dels 80, en projectes d'experimentació sonora, música grega, electropop, minimalisme, improvisació, coral, funk, electrònica, electroacústica...


Actuació Eli Gras, Visuals Joan Gol i Àlex Pallí

YAK 42

Ramon Faura és músic, doctor arquitecte i professor universitari. Com a músic, ha format part de bandes com Los Interrogantes (1986-91); The Blue Tibidabo Hill Company (1991-93); Azucarillo Kings (1996-2001); Le Petit Ramon (2002-2015) i Macho (2011-2015); formacions amb les que ha publicat un total de 10 LP’s.

Actualment està pensant com gravar l’experiment amb YAK42 i preparant un llibre on tracta de conjugar arquitectura i música sobre l’arquitectura radical de finals dels seixanta, la revolta lisèrgica i l’era cibernètica.

Yak42 no existeix. Tots els components de Yak42 són mecànics. Aquí ningú sent res. YAK 42 és un model d'avió comercial soviètic que va volar per primera vegada el 1975. Yak42 no té referents. Yak42 no publica discos.



Actuació i Visuals Yak 42

NEUR(O)N, J.SAVAGGE I ALBERT AMÓN

Neur(o)n, J. Savagge i Albert Amón mai havien fet música plegats. Es van ajuntar per primer cop dalt de l’escenari de l’Acufènia per dur a terme una improvisació amb land scapes, contrabaix i electroacùstica que ni ells saben per on els va dur.


Actuació J. Savagge, Albert Amón i Neur(o)n, i visuals Joan Gol


J. Savagge és activista cultural, poeta i un dels membres fundadors dels 25HOMBRES, col·lectiu d’experimentació audiovisual, performance, radio art i altres formes de combat guerriller, en actiu desde el 2003. En les seves actuacions en solitari utilitza gravacions de camp, samplers de tot tipus i de tota procedència, i sons manipulats per crear denses atmósferes repetitives acompanyades d’altres fons de soroll generats en directe i manipulats, generalment utilitzant micròfons de contacte i un ja vell kaoss pad.



Albert Amon, no músic, o músic de merda aficionat, del qual el seu principal instrument és i ha estat la guitarra.

Des de la seva joventut fins ara ha anat formant part de diverses formacions musicals d’influència principalment punk. Grups, entre altres, com Charles Bronson’s Discipline i Missing Dog Head

com a referències més notables.

En aquesta ocasió ens acompanyarà amb un contrabaix, instrument del qual coneix bén poc, a diferència de la seva habitual guitarra.



Neur(o)n és un tècnic de só sempre interesat en la música electronica i amb noves maneres de crear sons,va començar en aquest món a mitjans dels 90 punxant techno i despres fent lives a diferents clubs i festivals de les comarques gironines,més endavant començà la seva veritable afició cap a la música experimental . El seu ultim treball editat a mitjans del 2014,un split cassette compartit amb Tim Holehouse creant un drone més abstracte i sorollós,desde fa un parell d’anys s’està introduint en el món dels sintetitzadors modulars i les grabacions de camp grabant tot tipus de sons i textures per preparar nous directes més dinamics i així crear el seu nou treball previst per aquest any.


JOAN GOL

Joan Gol acabà d'estudiar a l'Escola d'Art d'Olot, amb el títol de Tècnic Superior en Arts aplicades al mur l'any 2009. Artista multidisciplinari, que a partir de llavors realitza un treball autodidacta en el camp de l'experimentació visual, on hi inclou la instal·lació artística i la performance, tot i que ha realitzat altres treballs en l'àmbit plàstic i la il·lustració. Les seves obres solen estar marcades per experiències personals, el subconscient i l'essència humana, i per altra banda un caire crític i social molt marcat a través de la paròdia, l'exageració, l'angoixa i el deliri.

Forma part d'Ameba A.A.C.C., Amèbik [ ] i el projecte transmèdia Amniötik Soda Project amb el que ha participat a diversos festivals en els darrers dos anys com a vídeo artista i ideòleg.



GEMMA RAMÍREZ I FADE_LAB

Dansa tèxtil – de Gemma Ramírez i FADE_Lab

Dansa tèxtil és una escultura cinètica que crea diferents formes volàtils i voluptuoses.

L’aire dota de vida a la tela i la convida a ballar amb lleugeresa de manera sorprenent, gràcil i improvisada. Neix un diàleg fluït de moviment eteri. La tela dansa en un esdevenir constant de formes caòtiques i lliures. Tot plegat només existeix dins del cercle del ritual. És una dansa simple i senzilla, una obra efímera on cada actuació és única i irrepetible.


Instal.lació artística Gemma Ramírez i FADE_Lab




 
16 visualizaciones0 comentarios
bottom of page