top of page
Buscar
  • Foto del escritorukiyo experimental art

CREO QUE ESTOY EN UN CÍRCULO DE LOCOS

Actualizado: 30 ago 2019

Curtmetratge en format d'experimentació audiovisual, dedicat a la persona i vida d'Elena Garro. Una peça de videoart conceptual concebuda exclusivament pel Festival de Curtmetratges Inèdits dins l'11è Festival Pepe Sales de Girona al cinema Truffaut.



En aquest cas, AMÈBIK, crea una peça experimental creada a partir d'un muntatge de video purament conceptual, a càrrec de l'artista audiovisual Joan Gol i una peça d'experimentació sonora a càrrec de l'activista cultural, poeta i un dels membres fundadors dels 25HOMBRES, J. Savagge.




La vida de la més enigmàtica escriptora mexicana del segle XX és, hores d'ara, una ferida oberta a Mèxic i Llatinoamèrica. Considerada, universalment, precursora del realisme màgic, va oferir al món una literatura que, tot i el reconeixement i els premis rebuts en vida, just ara comença a ser considerada en tota la seva intensitat.

L'onzena edició del Festival vol contribuir a la denuncia de la discriminació femenina en un país tan ric culturalment com ho és Mèxic.




Una dona amb múltiples facetes –va ser poeta, coreògrafa, guionista, periodista i dramaturga– que, com va denunciar Consol Ribas –codirectora amb Lluís Llamas de l’associació La Penyora Cultura–, es va mantenir a l’ombra i va ser “víctima” del seu marit, el premi Nobel de Literatura Octavio Paz. “I és que ser dona dins d’una societat i una tradició que neguen i reprimeixen la llibertat, i a més ser la dona d’un intel·lectual, és tot un suïcidi a Mèxic”, va sentenciar.

Amb la voluntat de reivindicar i homenatjar aquesta figura, com han fet amb moltes altres en el festival més independent de la ciutat, el Pepe Sales arrenca divendres amb una programació que portarà més d’un centenar d’artistes i creadors no només a divulgar l’obra i la personalitat de Garro, sinó també a “denunciar la discriminació femenina en un país tan ric culturalment com Mèxic”





El cinema sempre ha estat un dels eixos vertebrals del Festival Pepe Sales. A banda de la projecció d’una pel·lícula, un dels actes destacats és la tradicional sessió que congrega diversos artistes perquè presentin els seu curtmetratges inèdits, en el que és un homenatge audiovisual a la protagonista d’aquesta edició, Elena Garro. Dijous van ser catorze els realitzadors participants que s’han inspirat en la poetessa o en l’abús de la dona mexicana: Damià Serra (Yo nunca), Jordi Murillo i Joan Gol (Creo que estoy en un circulo de locos), Aleix Cabarrocas (La semana de colores), Xavier Pérez (Mar de dedos), Kilian Soler (Adivinanza),Paco Cavero i David Ruiz (Nostalgia del mañana), Anna Cañigueral (El Porvenir), Luna Haro (Mar de dedos), Lluís Valentí (Coste Cero), Cristina Lliurat (Tempo), Paula Fabiana (Memòrias de España) i Albert Serra (HB), així com Pep Santiago, l’autor de l’espot del festival.


 



42 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page